Zemljotresi u CG i BiH, stanovnici u panici

Zemljotresi srednje jačine pododili su BiH i Crnu Goru. Zemljotres je uznemirio stanovnike Sarajeva, ali i Herceg Novog, Nikšića i Podgorice.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 24.12.2016.

09:11

Default images
Foto: Thinkstock

Zemljotres jačine 3,2 stepena Rihterove skale pogodio je BiH i uznemirio je stanovnike Sarajeva, ali i šireg područja.

Prema podacima objavljenim na internet stranici Evromediteranskog seizmološkog centra (EMSC), epicentar zemljotres je bio na 13 kilometara severno od Sarajeva i zabeležen u 8.55 sati, prenose bosanski mediji.

Zemljotres jačine četiri stepena po Rihterovoj skali potresao je jug Crne Gore 40 minuta nakon ponoći, a epicentar zemljotresa je bio oko 20 kilometara severno od Herceg Novog.

RTCG navodi da se potres osetio i u drugim primorskim gradovima, kao i na Cetinju, u Nikšiću i Podgorici.

Žarište zemljotresa locirano je na dubini od deset kilometara. Navodi se da je potres mogao da izazove manje materijalne štete u epicentralnom području.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: