Putin danas pred više od 1.400 novinara

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće tradicionalnu godišnju konferenciju za štampu za koju je akreditovano više od 1.400 novinara.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.12.2016.

07:15

Putin danas pred više od 1.400 novinara
Foto: Gettyimages

Konferencija je bila zakazana za četvrtak, ali je zbog sahrane ruskog ambasadora Andreja Karlova, ubijenog u Ankari, pomerena za danas u podne po lokalnom vremenu.

Odgovarajući na pitanje da li su mere bezbednosti pojačane zbog ubistva ruskog ambasadora u Turskoj, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je rekao da se svi događaji na kojima učestvuje predsednik "obezbeđuju na najvišem nivou".

Putin se za ovu veliku konferenciju, po pravilu, priprema danima i veoma ozbiljno, piše Sputnjik i dodaje da u Kremlju kažu da se tih dana gotovo ne spava zato što se "predsednik priprema veoma pažljivo", iščitava materijale i obnavlja znanja o najrazličitijim temama, iz svih oblasti unutrašnje i međunarodne politike, bezbednosti, ekonomije…

U pripreme je uključena i čitava armija ljudi - sva ministarstva i druge državne institucije i agencije, koje Putinu dostavljaju relevantne informacije i analitičke materijale. To je čitava baza podataka, brojki i svih mogućih informacija.

U Kremlju se takođe prave i prognoze kakva će pitanja novinari postavljati, ili tačnije koje teme će ih najviše zanimati.

Ove godine je za Putinovu konferenciju za štampu akreditovano rekordnih 1.437 novinara iz celog sveta, što je 47 novinara više nego prošle godine.

Razgovor sa predstavnicima sedme sile u decembru 2015. godine trajao je duže od tri sata, i za to vreme Putin je odgovorio na više od 40 pitanja.

Najduža Putinova konferencija za štampu održana je 2008. godine kada je ruski predsednik za četiri sata i 40 minuta odgovorio na više od 70 pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: