Dejanović: Država hoće da oformi Savet protiv abortusa

Država planira da oformi savet koji će se boriti za smanjenje broja abortusa, jer u Srbiji svake godine oko 200.000 žena prekine trudnoću.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.12.2016.

13:41

Dejanović: Država hoće da oformi Savet protiv abortusa

To je najavila je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

"U to bi bio uključen i nevladin sektor, sveštenici i razni stručnjaci koji mogu da pomognu, jer želimo da stvorimo telo koje će sve žene, ne samo trudnice upoznati sa štetnim stranama abortusa.Sve žene će pre nego i zatrudne, dolaziti na razgovore i po savete o trudnoći, ali i o posledicama njenog prekida", kazala je Đukić Dejanović".

Đukić Dejanović je naglasila da je veoma važno da se deca još u osnovnoj škioli informišu o trudnoći, ali i o abortusima i njegovim posledicama.

Prema njenim rečima, mnoge devojke i žene se odlučuju na abortus zbog neznanja i psihološke nezrelosti, zbog čega je neophodno još u osnovnoj školi da se priča o trudnoći i deci objasniti da nije mala stvar ostati u drugom stanju, posebno jako mlad.

Abortusi, kako je dodala, utiču negativno i na prirodni priraštaj, i u narednom periodu trebalo bi da se svede na nanižu moguću meru kako bi demografska slika Srbije postala mnogo bolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: