Đurić o Vaciću: To su klevete na moj račun

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da su "izmišljotine i klevete" medijski navodi da je Miša Vacić, portparol desničarskog pokreta "1389" njegov savetnik.

Izvor: B92

Petak, 23.12.2016.

12:33

Đurić o Vaciću: To su klevete na moj račun
Tanjug

On smatra da su te klevete upućene na njegov račun, jer, kako navodi, "nemaju šta drugo da mi prebace".

"Što se tiče Miše Vacića, dovoljno je da odete na zvanični sajt Kancelarije za KiM i da vidite ko su moji saradnici, izabrani na vladi", rekao je Đurić novinarima koji ga prate tokom posete Medveđi.

Ali, dodao je, "kada neko nema za šta da vas napada nakon tri godine mukotrpnog rada i borbe i četiri i po godine u pregovorima, onda se bavi izmišljotinama i glupostima".

Dovoljno je, kako je rekao, pogledati i sistematizaciju Kancelarije za KiM kao službe vlade, gde se vidi da ne postoje savetnici, ali, kako primećuje, "kada bukvalno nemate šta nemate nekome da kažete, da prebacite, da mu za tri godine borbe i četiri i po godine borbe u pregovorima nijednu ružnu stvar nađete i kažete, onda se bavite izmišljotinama i klevetanjem, i ljudi koji su prozvani, i same institucije".

O Vacićevom angažmanu u toj instituciji ovih dana su pisali mediji, a on sam je za Blic potvrdio da je savetnik, ne želeći da otkrije kako je došlo do toga:

"Jeste, savetnik sam Marka Đurića, ali ne smem ništa više da kažem: nisam ovlašćen da dajem izjave, pozovite informativnu službu Kancelarije", rekao je Vacić Blicu.

U tekstu pod naslovom "Iz 1389 u Vladu" Blic prenosi da je Vacić ranije za Insajder izjavio da je izuzetan poznavalac kosovskih prilika, te da niko više od njega nije tako bio s ljudima i s njima "delio muku".

Blic prenosi i da je Vacić 2013. osuđen zbog toga što je pozivao na nasilje ukoliko dođe do Parade ponosa, a osuđivan je takođe zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, što se, navodi Blic, i sada može videti na njegovom Tviter profilu, gde su brojne poruke protiv pripadnika LGBT populacije, ali i podrška stavovima Vojislava Šešelja, Andreja Fajgelja, Gorana Davidovića.

Za Blic je rekao i da on sada zastupa zvanične stavove Vlade Srbije, dok na pitanje o stavovima prema LGBT nije želeo da odgovori.

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas je oštro reagovala na navodni Vacićev angažman u Kancelariji za KIM, smatrajući to uvredom za sve građane, a opasnošću po dijalog Beograda i Prištine.

"Sve i da ostavimo po strani što je dovođen u vezu sa napadom na policajca, dovoljno je samo imati u vidu da je reč o čoveku koji je osuđen zbog mržnje i posedovanja oružja, čoveku koji nikada nije revidirao svoje stavove kojima širi i potpaljuje diskriminaciju. Čoveku koji je podizao nacionalističke teretane", navodi LSV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: