Novi gaf: Zbog greške u kucanju kasne racije u Nemačkoj

Nemačka policija drugi dan zaredom ima velikih problema u istrazi terorističkog napada u Berlinu.

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2016.

15:54

Novi gaf: Zbog greške u kucanju kasne racije u Nemačkoj
Ilustracija: Getty Images

Nakon hapšenja pogrešne osobe neposredno nakon napada, sada nisu izvedeni pretresi i racije u oblasti u kojoj je stanovao novoosumnjičeni - Anis A.

Kako piše "Velt", poternica za Anisom A. je izdata tokom noći, ali su racije koje je trebalo da uslede odložene zbog "administrativnih grešaka". Nalozi za pretres nisu bili validni, a očekuje se da se policija oglasi ovim povodm.

"Velt" navodi da je u pitanju greška u kucanju.

Anis A. je imao dve prijavljene adrese u Nemačkoj - jednu u Berlinu, a drugu u pokrajini Severna Rajna - Vestfalija, gde je trebalo da budu izvedene racije.

Policija je planirala, naime, da pretrese smeštaj za azilante u Emerihu, koji je bio poslednja poznata adresa boravka traženog lica.

Policija je planirala, naime, da pretrese smeštaj za azilante u Emerihu, koji je bio poslednja poznata adresa boravka traženog lica.
Iako su nemački mediji ranije javili da je policija izvela niz akcija, ispostavilo se da do njih nije ni došlo.

O Anisu A. se zasad zna da je iz Tunisa, da je hapšen zbog nanošenja teških telesnih povreda, kao i da je podneo zahtev za azil u Nemačkoj ove godine. Prema poslednjim informacijama, taj zahtev je odbijen.

Povezivan je sa ekstremističkim ćelijama u Nemačkoj, a veruje se da je svojevremeno boravio u stanu kod "Srbina iz Nemačke" Bobana S. koji je bio jedan od kolovođa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: