"Hvala na izrazima saučešća, dirnut sam pozivom Vučića"

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin zahvaliio je svima na izrazima saučešća povodom ubistva ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova.

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2016.

22:00

Foto: Tanjug, arhiva

On je, kako kaže, posebno bio dirnut telefonskim pozivom srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji ga je pozvao telefonom odmah nakon tog terorističkog akta.

Čepurin je zahvalio i onima koji donose cveće i sveće ispred ruske Ambasade.

"Zločinačko ubistvo ruskog ambasadora u Ankari jeste varvarstvo usmereno prema daljem širenju terorističkih pretnji, koje ima za cilj podrivanje normalizacije rusko-turskih odnosa kao i mirovnog procesa u Siriji. Nadamo se da ćemo već uskoro saznati ko je vodio ruku ubice", naveo je ambasador Čepurin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Andrej Genadijevič Karlov je bio blag i pošten čovek, kaže ruski diplomata opisujući svog kolegu sa kojim se više puta video, posebno kad je bio na čelu Konzularnog departamana Ministarstva inostranih poslova Rusije.

"On je drage volje pomagao mnogim sunarodnicima u inostranstvu da reše ponekad nejednostavna pitanja konzularnog karaktera. Uzgred rečeno radio je to uvek efikasno i sa dušom. Andrej je bio pouzdani prijatelj i vrlo dobar čovek. Svetlo sećanje na njega će zauvek ostati u našim srcima", naveo je ambasador Čepurin.

Izrazivši zahvalnost srpskom rukovodstvu na, kako kaže, momentalnoj reakciji na ovaj zločin kao i na izražavanju saučešća, Čepurin kaže da ga je posebno dirnuo telefonski poziv predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića odmah nakon terorističkog akta, kada je izneo čvrsti stav Srbije i solidarnost sa Rusijom.

"Tragedija u Ankari je poruka svetu da je neophodno da se protiv terorizma bori odlučno i na zajednički način. Još jedan put izražavam ogromnu zahvalnost svim našim prijateljima u Srbiji. Dirnuti smo vašom iskrenom solidarnošću. Ova solidarnost pomaže nam da gledamo u budućnost sa nadom", naveo je ambasador Čepurin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: