Orlić objasnio značenje reči "secikesa" u slučaju Ružića

SNS se ni sa kim ne svađa, kaže zamenik šefa poslanika SNS Vladimir Orlić, navodeći da o odnosu SPS prema SNS treba da raspravljaju stranački organi SNS.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.12.2016.

16:48

Orlić objasnio značenje reči

Povodom reagovanja SNS na izjavu socijaliste Branka Ružića, Orlić je rekao da ono što se čulo od SNS bile su reakcije na određene tekstove, napise i izjave u dnevnoj štampi, koje "mi nismo inicirali, koje nismo ni na koji način tražili i koje definitivno nismo zaslužili".

"Smatram da je to pitanje odnosa možda pojedinaca, a možda i ne pojedinca prema SNS, ali to je definiitvno nešto što treba da raspravljaju stranački organi", smatra Orlić.

Navodeći komentare na račun SNS i predsednika vlade, Orlić je poručio socijalistima da to nije odnos prema koalicionim partnerima i predsedniku vlade u kojoj i sami učestvuju.

Povodom navoda potpredsednice SNS Marije Obradović da je Branko Ružić "secikesa” i pitanja da li je to uvredljivo obraćanje, Orlić se pozvao i na leksikon.

Naveo je da pored izvornog značenja koje bi trebalo da upućuje na čoveka koji se koristi tuđim stvarima bez odgovarajuće autorizacije, može se naći i termin "čovek nižih slojeva društva koji se prehranjuje nečasnim postupcima prema društvu".

"Pošto je reč o političkoj izjavi, čitajte je tako kao političko upućivanje na nečasne postupke”, kaže zamenik šefa poslaničke grupe SNS.

U intervjuu "Kuriru", objavljenom pod naslovom "Da hoću, srušio bih Vučića", Ružić je, kako taj list piše, "sakrastično" pitao kad je on to rekao nešto protiv vlasti i zašto svi misle da on ruši premijera.

"Da hoću da srušim Vučića, verovatno bih ga za ovih pet godina već srušio", rekao je, između ostalog, Ružić.

Povodom navoda opozicije o vanrednim parlamentarnim izborima, Orlić napominje da smo mnogo toga čuli i tek ćemo čuti od te "takozvane opozicije" koja, navodi, treba da se usaglasi da li se raduje ili strepi od mogućnosti vanrednih parlamentarnih izbora.

"Kako stvari stoje, ne postoji saglasje po tom pitanju, neki se i dalje ponašaju kao da su u strahovitoj panici, ali to treba razumeti s razlogom", rekao je Orlić.

Upita da li razmišlja o vanrednim parlamentarnim izborima, Orlić kaže da razmišlja o predsedničkim izborima 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: