Kosovska vlada: Ne brinemo zbog "pretnji" Srpske liste

Kosovska vlada nije zabrinuta zbog "pretnji" Srpske liste da će biti posledica zbog smene bivšeg ministra administracije u kosovskoj vladi Ljubomira Marića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.12.2016.

14:44

Kosovska vlada: Ne brinemo zbog

To piše prištinski list Koha ditore.

Iz kancelarije kosovskog premijera Ise Mustafe tvrde da je Marić smenjen u konsultaciji sa Srpskom listom, ali njeni predstavnici to poriču.

Zamenik ministra lokalne samouprave i savetnik kosovskog premijera Bajram Gecaj smatra da vladajuća kolacija nije ugrožena jer je, kako kaže, Marić smenjen u konsultaciji sa Srpskom listom.

"Ne mislim da će koalicija biti ugrožena. Verujem da ćemo razjasniti sva pitanja u narednih nekoliko nedelja", rekao je Gecaj.

S druge strane, zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović rekao je, povodom smene Marića, da koalicioni partneri Srpske liste žele da stvore dodatni haos kako bi pomogli onima koji žele da podele Srbe.

On je, u izjavi za RTK Live, istakao da oni koji su u tome učestvovali neće proći nekažnjeno.

Stojanović je ocenio da je žalosno što se nastavlja politikantstvo, umesto bavljanja ozbiljnim političkim temema.

"Žalosno što se ne bavimo onim oko čega smo se dogovorili, a to je naš koalicioni sporazum, već što se očigledno neki više bave time kako da podele Srbe i da među Srbima nađu one sa kojima bi mogli da sprovode svoje marifetluke", rekao je Stojanović.

On je dodao da "oni koji su ovome učestvovali od strane Srpske liste neće proći bez posledica, trpeće sigurno političke konsekvence zbog samostalnog delovanja i bez konsultacija sa čitavom Srpskom listom".

Kosovski premijer Isa Mustafa razrešio je 16. decembra ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića i na njegovo mesto postavio zamenicu ministra za rad i socijalno staranje Mirjanu Jevtić.

Kako je saopšteno iz kosvske vlade, ove odluke su donete "na predlog i uz konsultacije sa predstavnicima Srpske liste u Skupštini Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: