Naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje Ljubiše Buhe

Prvi osnovni sud u Beogradu naložio je da se obavi neuropsihijatrijsko veštačenje svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2016.

12:25

Naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje Ljubiše Buhe

Njemu se sudi zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u drugom postupku prošle godine u sudnici Palate pravde.

Zbog toga su odložene završne reči tužilaštva i odbrane koje su bile planirane za danas, nakon čega se očekivalo izricanje prvostrpene presude.

Termin za nastavak suđenja biće određen pošto veštačenje stigne u sud.

Buha se inače u ovim slučaju tereti za krivično delo ometanje pravde u pokušaju.

Optužen je jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za kradeni ferari spajder i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom".

Postupajući zamenik tužioca Nenad Stefanović zbog toga je najpre zatražio prekid suđenja, a kasnije je podneo i krivičnu prijavu protiv Buhe zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju.

Za to delo Krivičnim zakonikom predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Optužnim predlogom sudu tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na godinu i po dana zatvora.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Buhu početkom meseca na jedinstvenu kaznu od dve godine i osam meseci zatvora i novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog prikrivanja krivičnog dela, sprečavanja dokazivanja i zbog ugrožavanja sigurnosti policijskog službenika.

Istom odlukom produžen mu je pritvor, ali je oslobođen za dva krivična dela - odnosno ugrožavanje sigurnosti još uvek zakonite supruge Ivane koja ga je i prijavila policiji kao i za podstrekavanje prikrivanja kupovine kradenog "ferari spajdera".

Treće osnovno tužilaštvo najavilo je žalbu na tu presudu.

Buha je u pritvoru od novembra prošle godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: