Srpska lista: Nismo imali udela u smeni ministra Marića

Srpska lista saopštila je da nije imala nikakvog udela u odluci o smenjivanju ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.12.2016.

21:02

Srpska lista: Nismo imali udela u smeni ministra Marića

"Kosovski premijer Isa Mustafa bi morao da saopšti po kom osnovu je doneo odluku o smeni jednog od naših ministara i imenovanju drugog, i zašto njegova administracija obmanjuje javnost dezinformacijama da je to učinjeno u dogovoru sa Srpskom listom", navedeno je u saopštenju.

Srpska lista je naglasila da će odlučno odgovoriti na ovaj politički napad na našu listu i srpski narod.

"Srbi na Kosovu su nam poklonili poverenje da bismo štitili njihove interese i branili ga od svakog oblika nasilja, a ono sto je danas učinio Mustafa jeste čin najogoljenijeg nasilja, koji neće ostati bez našeg odgovora", navode iz Srpske liste.

"Mi smo zamrzli svoje učešće u kosovskim institucijama protestujući protiv jednoumlja Mustafine administracije, a ovo što se danas dogodilo samo potvrđuje opravdanost naše odluke i koliko je nerealno očekivati da se u iste u skorije vreme vratimo", navodi se u saopštenju.

Pozivamo Mirjanu Jevtić, koja je na predlog Srpske liste do sada obavljala funkciju zamenika ministra, da odbije današnje imenovanje za ministra, i tako osujeti očegledan pokušaj Mustafe da po principu "zavadi pa vladaj" oslabi naš narod na Kosovu, stoji na kraju saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: