Đurić: Krećem se po Kosovu kao Isa Mustafa

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da se ovih dana po Kosovu i Metohiji kreće kao kosovski premijer Isa Mustafa.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2016.

15:15

Đurić: Krećem se po Kosovu kao Isa Mustafa
Foto: Tanjug

Đurić je otvorio benzinsku pumpu NIS-a u severnom delu Kosovske Mitrovice i rekao da je poslovanje te pumpe, kao i onih u Zvečanu i Zubinom Potoku, legalno, jer se radi o privrednim organizacijama "koje su registrovane u oba sistema".

"Raduje me to što će i ovde da se povećava promet, da se zaposli jedan broj naših ljudi koji će raditi na pumpama koje nisu radile 16-17 godina", rekao je Đurić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li mu je bila zabranjena poseta severu Kosova, Đurić je rekao da je prinuđen da se ovih dana po Kosovu i Metohiji "kreće kao Isa Mustafa".

Početkom decembra Srbi na severu Kosova pokušali su da spreče premijera Kosova Isu Mustafu da prisustvuje otvaranju mosta preko reke Bistrice, zbog čega je on, kako su preneli mediji, bio prinuđen da koristi okolne puteve.

"Ne mislim da to na bilo koji način doprinosi normalizaciji odnosa ali ja sam slobodan čovek. Srbija je slobodna zemlja i mi ovde znamo kako se čuvaju i baštine tekovine lične slobode", rekao je Đurić i dodao da čuvajući svoju slobodu kretanja čuva građanske i lične slobode svih ljudi.

"Borićemo se za tu slobodu", naglasio je Đurić.

Đurić je najavio da će u toku dana razgovarati sa ljudima iz Telekoma Srbije u Kosovskoj Mitrovici i obavestiti ih da je Telekomu Srbije danas uručena puna licenca za poslovanje na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije.

"Razgovaraćemo i o planovima za razvoj te kompanije koja će za nekoliko meseci uzeti značajan deo tržišta u južnoj srpskoj pokrajini", rekao je Đurić.

On je kazao da su besmislene tvrdnje da se otvaranje NIS-ovih pumpi povezuje sa ruskim uticajem.

"Sve što otvara nova radna mesta je dobro a naša prvenstvena želja je da NIS, kao nacionalni brend, bude ovde prisutan i da osvaja nova tržišta... To nije pretnja bilo kome i uvren sam da će povoljne cene goriva iskoristiti građani svih nacionalnosti, kao i kvalitet goriva koji je nesumnjiv", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: