U Italiji pao osumnjičeni za beogradsku "pljačku veka"

Nenad Kurilo (30), jedan od osumnjičenih za “legendarnu pljačku veka” u Beogradu, uhapšen je u Italiji zbog posedovanja tri kilograma kokaina, saznaje “Blic”.

Izvor: Blic

Četvrtak, 15.12.2016.

09:08

Default images
Foto: Freeimages

Kako navode, 2011. godine u Ustaničkoj ulici iz vozila ”Sekjuritas servisa” oteto je oko 800.000 evra.

U saopštenju srpskog MUP se navodi da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u saradnji sa italijanskom kriminalističkom policijom (Guardia di Finanza), u Milanu zaplenili pomenutu količinu narkotika i uhapsili dvojicu srpskih državljana.

Osim Kurila, u automobilu koji su italijanski karabinjeri zaustavili i pretresli nalazio se i njegov saučesnik Zoran Ristić (43).

Pretpostavlja se da je droga bila namenjena daljem rasturanju i prodaji na teritoriji Italije. Srpska i italijanska policija, inače, nastavljaju dalji rad na ovom slučaju, s obzirom na to da se traga za naručiocima kokaina i dobavljačima za koje su Kurilo i Ristić radili.

“Pljačka veka” dogodila se 10. marta 2011. godine kada su pljačkaši vozilima pod rotacijom presreli dva “sitroena berlingo” i od radnika obezbeđenja pomenute firme oteli pet vreća sa oko 83 miliona dinara. Prethodno su kundakom puške razbili staklo na automobilu obezbeđenja i naredili radnicima da im predaju pištolje, ističe beogradski list.

Obezbeđenje ih je poslušalo i predalo im naoružanje, posle čega su razbojnici, maskirani fantomkama i u pancirima otvorili “sitroene” i odneli pet vreća sa oko 83 miliona dinara. Pobegli su auto-putem ka železničkoj stanici “Prokop”, gde su zapalili vozila koja su koristili tokom pljačke.

Godinu ranije, na identičan način, prema optužnici, opljačkano je preduzeće “Sekjuritas” u Novom Beogradu, kod Tržnog centra “Piramida”. Pored toga što tokom pretresa niko od optuženih nije priznao krivicu, mnogi od njih imali su alibi za kritično vreme. Sva sedmorica osumnjičenih pravosnažno su oslobođeni, a novac nikada nije nađen, ističe "Blic".

Kako navode, Kurilo je još jedan iz plejade nekada osumnjičenih za “pljačku veka” koji se, očigledno, ubrzo nakon oslobađajuće presude u ovom slučaju, vratio kriminalnom zanatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: