SPS: Janković se ne obraća kao zaštitnik građana

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da na otvoreno pismo Saše Jankovića SPS gleda kao na "obraćanje 'građanina' koji ima političke ciljeve".

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.12.2016.

07:28

SPS: Janković se ne obraća kao zaštitnik građana

"Gospodin Janković, na ovaj način, jasno pokazuje svoje političke namere i sredstva kojima te političke ciljeve želi da ostvari. On to čini napadajući predsednika Vlade i sve rezultate koje je ova Vlada postigla, misleći da na taj način može da ugrozi poverenje i podršku koju Vlada uživa kod građana", naveo je Milićević.

On je u pisanoj izjavi kazao da SPS ne osporava Jankoviću pravo da kao građanin saopštava svoje stavove, ali je nedopustivo da te stavove saopštava koristeći poziciju nezavisne državne institucije Zaštitnika građana.

"Janković bi morao da shvati da se prizivanjem nekakve mračne budućnosti ne mogu ni osporiti, ni umanjiti rezultati koje ova Vlada svakodnevno postiže. Ne mogu se osporavanjem tuđeg rada postići jeftini politički poeni, jer su to već viđeni neuspešni recepti", naveo je Milićević.

On je ocenio da je jasan cilj koji Janković želi da postigne pismom i "otvorenim napadom na predsednika Vlade", ali kako je dodao, SPS skreće pažnju da je krajnje vreme da to ne čini kao Zaštitnik građana.

"Čije to interese gospodin Janković, na ovaj način štiti? O kakvim se interesima radi građanima Srbije je, verujemo, potpuno jasno", napisao je Milićević.

Zaštitnik građana Saša Janković optužio je premijera Aleksandra Vučića za "raspirivanje mržnje i netrpeljivosti" zbog izjave u kojoj je za njega i još nekoliko osoba kazao da su "apriori protiv države i svog naroda" i ocenio da Srbija "zaslužuje više i bolje od ovakvog načina vršenja vlasti".

Janković je u otvorenom pismu premijeru naveo da je takav rečnik "sa takvog mesta, znak totalitarnosti, a ne demokratskog uređenja" i da izjave u kojima su neki ljudi okarakterisani kao "protivnici države i naroda" stvaraju "mnogo veći i opasniji problem po demokratiju u Srbiji".

Zaštitnik je dodao da je premijer "dužan da vodi računa da ni o kom građaninu Srbije nema pravo da kaže takvo nešto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: