Opozicija: SAD i Rusi nude evakuaciju; Moskva: Netačno

Zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov negirao je da su Rusija i SAD postigle dogovor da se pobunjenicima u Alepu obezbedi bezbedan izlazak iz grada.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.12.2016.

17:49

Opozicija: SAD i Rusi nude evakuaciju; Moskva: Netačno
Foto: Getty Images

Na ovaj predlog Amerike i Rusije frakcije pobunjenika u Alepu tek treba da odgovore, prenosi Rojters.

"Ono što zapadne agencije prenose ne odgovara nužno stvarnosti", rekao je Rjabakov dodajući da Rusija radi na tome da se uspostave neophodni uslovi za bezbednu evakuaciju ljudi iz Alepa, prenela je novinska agencija RIA.

Sirijska opozicija je ranije objavila da SAD i Rusija nude pobunjenicima, njihovim porodicama i civilima bezbednu evakuaciju, kao i da će sirijska vlada javno garantovati bezbednost i sigurnost pobunjenika koji budu evakuisani.

Zvaničnici opozicije su saopštili da će evakuacija, ukoliko je pobunjenici prihvate, trajati 48 časova.

Međutim, Rjabkov je rekao samo da se progovori u Ženevi nastavljaju.

"Pitanje povlačenja pobunjenenika je tema odvojenih sporazuma. Ovaj sporazum još nije postignut, uglavnom zbog toga što SAD insistiraju na neprihvatljivim uslovima", rekao je Rjabkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: