Britanski ministar: Čini se da će Alep, nažalost, pasti

Britanski ministar odbrane Majkl Falon izjavio je da London "sa žaljenjem" očekuje pad sirijskog grada Alepa pod punu kontrolu snaga lojalnih Bašaru al Asadu.

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2016.

14:36

Britanski ministar: Čini se da će Alep, nažalost, pasti
Foto: GettyImages

"Čini se da će Alep, nažalost, pasti", rekao je Falon za BBC, odbijajući da okarakteriše mogući pad Alepa pod kontrolu sirijske vojske kao potpunu pobedu vlade u Damasku.

"Sirijski režim kontroliše samo 40 odsto sirijske teritorije, a većina stanovništva je protiv njega. Podrška naroda ne može se dobiti bombardovanjem bolnica i blokiranjem konvoja sa humanitarnom pomoći", naveo je on.

Falon je dodao da će Velika Britanija nastaviti da traži od Rusije da "upotrebi svoj uticaj kako bi okončala građanski rat u Siriji i pomogla u njenom obnavljanju".

On je rekao i da je spreman da sarađuje sa budućim američkim ministrom odbrane Džejmsom Matisom u cilju "smirivanja tenzija u odnosima sa Moskvom" i postizanja rešenja za okončanje sukoba u Siriji, ali je ocenio da se Rusija "ne može tretirati jednako, jer je strateški rival Zapada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: