Novi protest vojnog i policijskog sindikata ispred Vlade

Vojni sindikat Srbije (VSS) i Policijski sindikat Srbije (PSS) organizuju ispred zgrade Vlade Srbije novi protest.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.12.2016.

08:36

Novi protest vojnog i policijskog sindikata ispred Vlade
Foto: Tanjug

Kako se navodi, na protestu će ukazati na težak socijalni položaj zaposlenih u policiji i vojsci i na urušavanje sistema bezbednosti.

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je ranije da će današnji protest simbolično početi u minut do 12, kako bi se i na taj način ukazalo na goruće probleme pripadnika snaga bezbednosti, ali i na neke, kako smatraju, loše poteze u upravljanju tim sistemima.

Predsednik VSS Novica Antić rekao je da taj sindikat ne traži povećanje plata već da se u okviru sredstava određenih budžetom za vojsku obavi preraspodela i da se povećaju primanja za pripadnike vojske sa najnižom platom, kako bi se sprečio dalji odliv kadrova koji preti da ugrozi operativnu sposobnost vojske.

On je rekao da je stanje veoma teško jer profesionalni vojnici imaju tako male plate da moraju da rade po nekoliko poslova, a mnogi odlaze iz vojske.

Ta dva sindikata posle prvog zajedničkog protesta 27. novembra ispred Ministarstva odbrane, predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću predala su papir u kojem su predstavili svoje zahteve i viđenje problema sa kojima su suočeni vojska i policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: