Vučić o Jeremiću: Jesi li ti muzičar? Nisi? A tetki lek...

Premijer Aleksandar Vučić kaže da bi za slučaj oko ubistva gardista na Topčideru, da nije tako tužan i težak za roditelje, rekao da liči na cirkusku predstavu.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 11.12.2016.

13:26

Vučić o Jeremiću: Jesi li ti muzičar? Nisi? A tetki lek...
Foto: Tanjug

Kako kaže, smešno je to kako je objavljeno da je Jeremić poziv na saslušanje dobio prvi dan kako se vratio iz Amerike, a posle 24 časa je rekao da je ovde sve vreme i zašto ga nisu zvali do sada.

"Pa jesi li ovde prvi dan ili svaki dan. Jes li li muzičar ili nisi. Jesam muzičar, ne nisam, nego sam išao tetki da odnesem lek..."

Takođe, Vučić je naveo da je "poznato da je Jeremić bio razmažen vojnik" i da je kod bivšeg predsednika Borisa Tadića morao da ide svakog dana.

"Kako je običan redov mogao da dobije takvu informaciju pre načelnika Generalštaba? Je l’ si rekao da su došli da te hapse, a nisu. Što si lagao? Sve je to cirkuska predstava", navodi premijer.

Kako kaže, unapred je znao da će se pozvati na pokojnog Mikija Rakića, kao što se sada "ovi drugi" pozivaju na preminulog Aleksandra Nikitovića: "Tako to ide u Srbiji“.

On navodi da je Vlada podržala Jeremića "kada se kandidovao za predsednika sveta" jer je iz Srbije, iako nije imao nikakve šanse bez podrške velikih sila "zbog prevrtljive politike".

„Da ga nismo podržali tada, rekli biste da je to namerno, što nije tačno“, rekao je Vučić tokom obilaska radova na Beogradu na vodi.
Foto: Tanjug
Jeremiću je tužilaštvo na zahtev porodica ubijenog gardista u uputilo poziv da da izjavu u svojstvu građana o slučaju Topčider.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su u tajnom vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Početkom ove nedelje medijima je predstavljena 3D forenzička analiza događaja, prema kojoj su gardisti ubijeni.

Na pitanje novinara o ombudsmanu Saši Jankoviću premijer je naveo da je on i ranije govorio da je on politikant, „što mu danas priznaju i sa Zapada“.

"Kad sam ja govorio pre godinu i po dana da je reč o političaru i politikantu, mnogi sa Zapada su mi govorili da nije tako. E sad i oni kažu da sam bio upravu", rekao je Vučić upitan kako komentariše to što je ombudsman saslušanje Vuka Jeremića ocenio kao politizaciju.

Poslanici SNS ranije su u Skupštini Srbije podneli amandman da se smanje plate Zaštitniku građana Saši Jankoviću i Povereniku Rodoljubu Šabiću.

Vučić je naveo da bi on radije voleo da se priča o nečemu lepom, o Beogradu na vodi, ekonomiji, o poseti Lavrova i njegovom putu u Brisel na sastanak sa Federikom Mogerini: "Večera sa Lavrovim, ručak sa Mogerinijevom".

Sa Lavrovim će, kako kaže, imati otvorene, ozbiljne i duboke razgovore, a da će nakon toga otputovati u Brisel.

"Razgovaraćemo o političkim temama, ekonomskim, vojnim, vojnoekonomskoj saradnji, vojnom obrazovanju", rekao je premijer povodom predstojeće posete Sergeja Lavrova Beogradu.

Eye of the tiger

Foto: Tanjug
Vučić je tokom obilaska gradilišta Beograda na vodi rekao da će vreme Vuka Jeremića i Borisa Tadića biti obeležno kao najcrnje u istoriji Srbije, najvećeg propadanja, najvećeg deficita, „kada smo KiM na tacni"dali Albaniji, kada smo povlačili sopstvene rezolucije pod pritiskom velikih sila... „

Takođe, naveo je da je "vrlo plašljiv"", ali da se ne plaši Vuka Jeremića.

"Kada je reč o tome da se neko negde plaši, pa što krije, sto ne kaze.. On je želeo da kaže kako se ja plašim, samo što toliko hrabrosti ima, pa nije ni smeo da mi kaze, čeka kraj kampanje i onu pesmu "Eye of the tiger'...", rekao je Vučić.

Kako kaže, na to nema nikakav odgovor.

Upitan kako komentariše podršku direktorke Centra za evroatlantske studije Jelena Milić Vuku Jeremiću, Vućić je odgovorio da bi se zabrinuo da je njega podržala.

"Drago mi je što se svrstala na tu stranu. Zabrinuo bih se da je mene podržala, brinuo bih da sa mnom nešto nije u redu“, rekao je Vučić.

On je iskritikovao i one što, kako kaže, napadaju Olgicu Batić i njenog pokojnog oca Vladana Batića, zastupnike porodica ubijenih gardista, kao i poznate ličnosti koje su „bilo šta lepo rekli o državi“.

"Fensi je ako si primitivan i pričaš gluposti, ako si rekao nešto protiv vlasti. Tada si mnogo hrabar. To su dečije gluposti, igramo se kao deca da smo junaci, kao ne znam šta ćemo da uradimo. Nećete vi ništa da uradite, jer narod nije glup“, rekao je Vučić.

Savamala i da li je Al Džazira katarska

Foto: Tanjug
Takođe, premijer je na pitanje zašto tužilaštvo i dalje ćuti u vezi sa slučajem Savamala, a on sam izjavio da je u rušenje umešan vrh gradske vlasti, da to i dalje misli, ali da on nije tužilac.

"To što sam rekao, ne znači da sam tužilac, i mislim kao što sam mislio", rekao je Vučić novinaru televizije Al Džazira, kojeg je zatim upitao da li je to katarska televizija.

Kad je dobio potvrdan odgovor, rekao da ne moraju da se sekiraju što "neki drugi Arapi" ulažu novac u Beograd.

"Nemojte da se sekirate, ovde je sve pod kontrolom. A čini mi se da je Katar davao pare u Srbiji nekom od predsedničkih kandidata", primetio je.

Katar je prijateljska zemlja Srbiji, dodao je i "zato ćemo im dati priliku da u nju ulažu koliko god žele".

"Samo nemojte da nam rušite poslove jer ih dajemo drugim zemljama iz zaliva. Moj je posao da radim za Srbiji, a ne za muslimansku braću ili neki panislamski pokret", poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: