"Vučić, Jeremić... Svi za EU, a EU se raspada na naše oči"

Lider Dveri Boško Obradović kaže da ne vidi smisao da svi kandidati budu zastupnici iste politike "pogubnog" ulaska Srbije u Evropsku uniju.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.12.2016.

09:19

Foto: Tanjug

Kako navodi, zbog toga će on biti kandidat na predsedničkim izborima.

Obradović je u nedeljnom izdanju lista “Blic” rekao da nema nikakve razlike između Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Vuka Jeremića ili Saše Jankovića, kao mogućih predsedničkih kandidata.

Imajući to u vidu, Dveri smatraju da je potrebno da na predsedničkim izborima imaju kandidata koji nudi drugačiju politiku.

"Mi u Evropsku uniju putujemo 16 godina i takav put je izgubio svaki smisao. Ako za ovih 16 godina nismo postali član, nećemo ni za idućih 16. Unija se raspada na naše oči", rekao je Obradović i dodao da je politika evrointegracija "prevaziđena".

Govoreći o mogućim parlamentarnim izborima, Obradović je rekao da je to dokaz da se aktuelni premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najbolje oseća u svetu političkog marketinga i izbornih kampanja, i da "ne ume da vlada" i "beži u nove izbore" kad god se suoči sa problemima u vođenju državnih poslova.

"Tokom ove godine Skupština praktično nije radila sedam ili osam meseci i Vučić je vladao sam, bez kontrolne i nadzorne uloge Narodne skupštine i imam utisak da mu se to osladilo. On bi i u idućoj godini da ponovi nešto slično", rekao je Obradović.

Lider Dveri kazao je da bi tom pokretu novi parlamentarni izbori "išli u korist", jer bi na njima osvojili veći broj glasova i poslanika, dok će po njegovoj oceni "SNS-u pasti podrška u biračkom telu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: