Turska i saveznici srušili Al Bab, bastion ID

Turska vojska i njeni saveznici ušli su u strateški važno mesto Al Bab, uporište ID na severu Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.12.2016.

19:00

Turska i saveznici srušili Al Bab, bastion ID
Foto: Thinkstock

"Oni su ušli u Al Bab sa severoistoka posle žestokih borbi sa džihadistima dok je turska artiljerija bombardovala grad", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, prenosi AFP.

Al Bab se nalazi oko 30 kilometara severoistočno od Alepa.

Turska vojska je 24. avgusta pokrenula ofanzivu na severu Sirije, pod nazivom "Štit Eufrata", radi neutralizacije terorističkih pretnji Islamske države i jačanja bezbednosti u pograničnom pojasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: