Vlada Francuske za produženje vanrednog stanja

Francuski premijer Bernar Kaznev izjavio je da će vlada te zemlje predložiti da se vanredno stanje produži do 15. jula 2017. godine kada će se izbori.

Izvor: B92

Subota, 10.12.2016.

12:53

Vlada Francuske za produženje vanrednog stanja
Foto: GettyImages

Vanredno stanje, uvedeno je nakon terorističkih napada u Parizu u novembru prošle godine, a njime su policiji dato veća ovlašćenja da traži i hapsi osumnjičene, prenosi Rojters.

Produžetak vanrednog stanja trebalo bi da potvrdi parlament, koji će o tome raspravljati na sednici u utorak, dok će taj predlog razmotriti viši dom parlamenta u četvrtak.

Vanredno stanje u Francuskoj trebalo je da se okonča sredinom januara naredne godine, i do sada je četiri puta produživano, jer je vlada procenila da je rizik od mogućih napada islamskih militarista i dalje velik.

Predsednički izbori u Francuskoj biće održani aprilu i maju, a parlamentarni u junu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: