U zatvoru Idrizovo deo zatvorenika nije mogao da glasa

U najvećem makedonskom zatvori "Idrizovo" na vanrednim parmantarnim izborima nije moglo da glasa više od 600 zatvorenika.

Izvor: Beta

Subota, 10.12.2016.

23:05

U zatvoru Idrizovo deo zatvorenika nije mogao da glasa
Foto: Thinkstock

Informaciju da skoro 30 odsto od 1.700 zatvorenika ne može da ostvari pravo na glas potvrdili su uprava tog zatvora i kancelarija Narodnog pravobranitelja Makedonije.Kako je objašnjeno iz biračke komisije, razlog zbog kojeg ti zatvorenici ne mogu da glasaju je jer nemaju biometrijske lične karte, zbog čega ne mogu da budu evidentirani u birački spisak.

O tom problem su obavešteni i predstavnici državne izborne komisije (DIK), koji su bili u poseti zatvoru "Idrizovo" kod Skoplja.

Uprava zatvora, kod koje stoje lične karte zatvorenika je, kako ističe kancelarija Narodnog pravobranioca, bilaje dužna da kaže zatvorenicima da s mibilnim ekipama ministarstva unutrašnjih poslova mogu da naprave lične dokumenete.

Savetnik u kancelariji Narodnog pravobranioca Zoran Bilbilovski je najvio da će biti otvboren predmet zbog čega neki zatvorenici nisu mogli da glasaju, navodeći da je oko 50 od njih imalo važeće dokumete, ali da su nepravedno onemogućeni.

Na vanrednim parlmantarnim izborima u Makedoniji danas, dan ranije, pored zatvorenika, glasaju pripadnici dijaspore i bolesni i nemoćni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: