Vulin: Niko nema razloga da se boji Jeremića

Ministar za rad Aleksandar Vulin je izjavio da niko u Srbiji nema razloga da se boji Vuka Jeremića.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.12.2016.

19:11

Vulin: Niko nema razloga da se boji Jeremića
Foto: Tanjug

On je za Jeremića rekao da slučaj nastradalih gardista politizuje radi svoje političke promocije.

"Ko to treba da se boji nekog ko se bavi politikom, zašto bi se neko bojao njega (Jeremića), nema razloga da se bilo ko boji. Srbija je pravna drzava u kojoj politika i pravosuđe nemaju veze", rekao je Vulin je za TV Pink, komentarišući Jeremićevu izjavu da se on ne plaši, ali da nije siguran za druge.

Vulin je naglasio da je politika odlučila da se povuče iz pravosuđa i da sadašnja vlast neće da ponavlja greške onih kojih su vladali pre.

On ističe da niko saslušanje Jeremića o slučaju nastradalih gardinsta u kasarni Topčider 2004. godine nije ni komentarisao dok Jeremić nije "brže bolje potrčao da objavi da će biti saslušan i odmah pokazao službeni dokument koji je predat njemu, a nije predat našoj javnosti".

"Interesantno da je odmah optužio medije, a sam izašao na tviter i sam odlučio da to podeli sa svim medijima. Očigledno da je reč o potrebi za samopromocijom i političkom manipulacijom. Nije mi jasno zašto ne može to da radi u tišini i da se kao i svaki drugi građanin ove zemlje odazove pozivu nadležnih organa, bez objavljivanja na tviteru i političkih izjava kojima optužuje državne organe da se politički ponašaju", naveo je Vulin.

Vulin ističe da mediji prenose da se Jeremić poziva na čoveka koji više nije živ, Miodraga Mikija Rakića, nekadašnjeg šefa kabineta Borisa Tadića i šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, koji je navodno prvi bio obavešten o pogibiji gardista.

Vulin kaže da je tadašnji načelnik Generalštaba Branko Krga u svedočenju rekao da je od Jeremića dobio informaciju, koji je tada bio na odluženju civilnog vojnog roka.

"Zaista moramo da se zapitamo šta se čakalo svih ovih godina", upitao je Vulin.

Komentarišući izjavu zaštitnika građana Saše Jankovića da je na delu politizacija predistražnog postupka u slučaju pogibije gardista, Vulin navodi da je tačno da je reč o politizaciji, koju "sprovode Jeremić i Janković, a ne nadležni organi".

"Policija i tužilastvo nije medije obavestilo o bilo čemu već je Jeremić izašao sa informacijom da je uhapšen, a samo mu je najuljudnije predat poizv kao i drugim građanima. Ako je sve vreme bio tu, kako je onda mogao da se vrati...", rekao je Vulin.

On kaže nije bilo političke volje da se taj slučaj rasvetli pošto je pravosuđe saginjalo glavu pred politikom.

"Sada po prvi put imamo i političku volju, ali i pravosuđe koje je nezavisno, politika se sada ne meša. Samo Jeremić i Janković žele da umešaju potliku u ovaj slučaj. Nema politike, samo hoćemo da saznamo ko je ubio gardiste i da vidimo šta se desilo i kako je vojnik na odluženju civilnog vojnog roka saznao tu informaciju pre načelnika Generaštaba", naveo je Vulin.

On je podsetio da je vlada formirala komisiju koja će ispitati taj slučaj.

Vulin dodaje da Jeremić ne može sa pijetetom da se ponaše prema ubijenim gardistima niti njihovi porodicama bez politizacije.

Vulin je dodao da veruje u zakon i nadležne državne organe da će taj slučaj biti rasvetljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: