"Nema pritiska, žalim što Jeremić ranije nije dao izjavu"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da nema pritiska na Vuka Jeremića.

Izvor: B92

Subota, 10.12.2016.

10:41

Foto: Tanjug, arhiva

On je dodao da mu je žao što Jeremić ranije nije dao izjavu u vezi sa smrću dvojice gardista na Topčideru, 5. oktobra 2004.

"Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljava tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića" (bivšeg šefa kabineta tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića), rekao je Stefanović Radio-televiziji Srbije.

Stefanović je ponovio da Jeremića nije privela policija, već da je poziv uručen njegovom advokatu.

"Nadam se da će se svi odazvati na pozive da daju izjave i da se sazna šta se desilo sa dvojicom momaka", rekao je Stefanović.

Vuk Jeremić, nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića i kasnije ministar spoljnih poslova Srbije došao je u sedište SBPOK na poziv da u svojstvu građanina da iskaz u vezi predmeta ubistvo gardista na Topčideru 2004.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su u tajnom vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba. Početkom ove nedelje medijima je predstavljena 3D forenzička analiza događaja, prema kojoj su gardisti ubijeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: