"Štetna i sramna poruka hrvatske predsednice"

Poslanik SDSS Milorad Pupovac ocenio je da je izvinjenje predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović zbog čokoladica iz Srbije štetna i sramna poruka.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

13:29

"Te čokoladice će biti zabeležene kao čokoladice srama", rekao je Pupovac za regionalnu N1 televiziju.

On je dodao da takav potez ne može da razume i kazao da u Hrvatskoj postoje brojni problemi, a da se onda "junačenje" i govor mržnje pokazuje na čokoladicima, što je nedopustivo i sramno.

"Na taj način podučavati decu, stigmatizacijom jednog brenda, jedne države na taj način to činiti... Bez svesti šta proizvodimo time, koju štetu proizvodimo u svesti dece i javnosti, koju političku štetu proizvodimo, u krajnjoj liniji ekonomsku", dodao je Pupovac.

Profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih nauka Dejan Jović ocenio je da je šokantno videti kako se predsednica države loše snašla u slučaju čokoladica.

"Shvatam logiku da mora promovisati hrvatske proizvode. Znam da je, kad sam ja bio u Kabinetu predsednika (Ive Josipovića), politika isto bila takva. Pre svega je Kabinet napravio grešku, ali ovo što je nastalo s izjavama pokazalo je da predsednica nema nikakav talent za politiku, za diplomatiju, pogotovo ekonomsku", ocenio je Jović, prenosi N1.

On je dodao da takvi potezi Grabar-Kitarović pokazuje kao "vrlo nepolitičnu osobu koja radi štetu samoj sebi".

"Na neki način imamo ismevanje politike. Druge zemlje nam se s pravom smeju i mislim da to pokazuje jedan trend pogrešnih odluka predsednice koje polako dovode u pitanje njen kredibilitet", ocenio je Jović.

On je podsetio i na njemu nedavnu spornu izjavu upozorenja BiH u kojoj je rekla da se hiljade boraca Islamske države vraća u BiH i da tamo buja radikalni islamizam.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izvinila se u sredu zbog toga što je deci u Dubrovniku podelila čokoladice poreklom iz Srbije, navodeći da je i sama bila "neprijatno iznenađena" sadržajem paketića koji, kako je rekla, nije lično proveravala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: