Ambasada Švedske lansirala projekat #FirstGeneration

U okviru posete Kragujevcu, ambasador Švedske Nj.E. Jan Lundin lansirao je projekat #FirstGeneration učešćem u javnom dijalogu sa učenicima kragujevačkih škola.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

20:06

Ambasada Švedske lansirala projekat #FirstGeneration

Mladi su imali priliku da ambasadora pitaju sve što ih zanima.

Tako su pitanja poput: Kako rešiti problem vršnjačkog nasilja? Da li ste Vi lično angažovani na ostvarenju ljudskih prava? Da li su svi građani Švedske zadovoljni životom? Kako Švedska može pomoći Srbiji na polju ljudskih prava i sloboda? bila teme otvorenog razgovora između ambasadora učenika.

„Verujem da ovakvi projekti doprinose širenju svesti o tome da je obrazovanje veoma bitno za razvoj svakog mladog čoveka. Obrazovanjem se šire vidici i stiče razumevanje za mnoge pojave u svetu. Kada bi ljudi više razumeli jedni druge, bilo bi manje nasilja i drugih negativnih pojava“, odgovorio je ambasador na pitanje jedne učenice da li zaista veruje u #FirstGeneration.

Kampanju #FirstGeneration pokrenulo je Ministarstvo spoljnih poslova Švedske na osnovu agende Ujedinjenih nacija o stvaranju održive i pravične budućnosti kroz 17 zajedničkih ciljeva.

U okviru te kampanje ambasada Švedske i C31- Centar za razvoj kulture dečjih prava organizuje projekat KUB - Jedan čovek može napraviti razliku. Cilj ovog projekta je da se u školama širom sveta više razgovara o ljudskim pravima, građanskoj hrabrosti i humanosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: