HR ne želi dobre odnose, možemo da očekujemo neprijatnosti

Izvinjenje predsednice Hrvatske roditeljima čijoj je deci podelila čokoladice iz Srbije je jasan znak da ta država ne želi dobre odnose sa Srbijom.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 09.12.2016.

09:04

HR ne želi dobre odnose, možemo da očekujemo neprijatnosti
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Onda padaju u vodu i sve priče o prijateljstvu i tek možemo da očekujemo neprijatnosti od Hrvatske ako su im problem čokoladice", rekao je Nikolić za Kurir.

On je dodao da zemlje koje su u ratu, ratuju tako što ne kupuju proizvode druge strane, a da on nije čuo "da nam je Hrvatska objavila rat".

Predsednik Srbije potvrđuje da i u njegovoj kući ima proizvoda iz Hrvatske i Slovenije, jer kad kupuje, kaže, gleda da li mu se nešto sviđa.

"Ipak, tome nisam pridavao nikakav značaj. U mojoj kući ima hrvatskih proizvoda, ali i slovenačkih. Države koje su u ratu tako ratuju, a ja nisam čuo da nam je Hrvatska objavila rat. A tako se ponašaju", rekao je predsednik i dodao:

"Ja uopšte ne gledam čiji je proizvod kad nešto kupujem, bitno je da mi se nešto svidi. A kako da mi bude problem kad je Todorić ušao u Srbiju i kupio sve - i ulje i sve živo. Pa šta da radimo, da prestanemo da jedemo? Ovo je veoma jasan znak da ta država ne želi dobre odnose sa Srbijom".

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je deci vojnika u Dubrovniku podelila "Pionir" čokolodice, što je izazvalo negodovanje u javnosti u Hrvatskoj, nakon čega se predsednica izvinila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: