Šef MI6: Dok Rusija pustoši Siriju, ID kuje planove

Militanti ID u Siriji planiraju napade protiv Velike Britanije i njenih saveznica dok Rusija pokušava uništiti protivnike sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Izvor: B92, Dnevnik.hr

Četvrtak, 08.12.2016.

23:05

Šef MI6: Dok Rusija pustoši Siriju, ID kuje planove
Foto: Gettyimages

Rusija pritom pravi pustinju od zemlje, rekao je čelnik britanske obaveštajne službe MI6 Aleks Janger.

U svom prvom većem javnom govoru otkako je stupio na dužnost 2014, Janger je izjavio da je Ujedinjeno Kraljevstvo suočeno s terorističkom pretnjom bez presedana te da je od juna 2013. sprečeno 12 napada.

"Dok ovo govorim visoko organizovane struktire ID za planiranje spoljnih napada,uprkos tome što su suočene s vojnom pretnjom, smišljaju načine kako da zadaju udarce Velikoj Britaniji i našim saveznicima, a da pritom nikada ne moraju napustiti Siriju", rekao je Janger u sedištu MI6 u Londonu.

Po njegovim rečima, Rusija i Asad sprečavaju pobedu nad UD i okončanje građanskog rata, jer sve Asadove protivnike smatraju teroristima.

"Rusija i sirijski režim pokušavaju napraviti pustinju i to nazvati mirom. Ova ljudska tragedija slama srca", kazao je on.

"Ne možemo biti sigurni od pretnji koje dolaze s tog područja sve dok se ne okonča građanski rat", istakao je Janger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: