Erdoganov savetnik: Strani kuvari su prikriveni špijuni

Savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana izjavio je da su strani kuvari koji učestvuju u televizijskim emisijama "prikriveni špijuni".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.12.2016.

18:38

Erdoganov savetnik: Strani kuvari su prikriveni špijuni
Foto: Thinkstock

Savetnik za ekonomske poslove Jigit Bulut je do tog zaključka došao gledajući emisiju u kojoj su dva kuvara iz Engleske i Italije obilazila turska sela i pripremali lokalne kulinarske specijalitete, prenosi AFP.

"Zašto Englez i Italijan lutaju po selima Anadolije i Trakije, šta je cilj toga? Oni prikupljaju podatke", rekao je Bulut u intervjuu za nacionalnu televiziju A-Haber.

Prema njegovim rečima, stanovnici tih mesta su lakoverni, jer otvaraju svoja vrata kuvarima.

"Oni im otkrivaju svoje tajne, govore da su vojne baze u blizini, depoi municije i kako se može stići do tamo", rekao je Bulut i pozvao ljude na oprez ističući da on ne preteruje i da to nije "konspirativna teorija".

Nekoliko turskih televizija zaposlilo je strance da putuju po zemlji i da pokazuju oduševljenje na svakom koraku zbog dobre hrane i ljubaznih domaćina, ali Bulut nije precizirao na koju je tačno emisiju mislio.

Turski mediji, uključujući opozicione, aludirali su na emisiju na privatnoj NTV "Ukusi od Evrope do Anadolije", u kojoj učestvuju Holanđanin Vilko van Herpen i Italijan Danilo Zana.

Bulut, koji je i bivši novinar, postao je Erdoganov savetnik 2013. godine, dok je on još bio premijer, a poznat je po bizarnim savetima za vreme demonstracija 2013. godine protiv Erdogana, gde je za proteste okrivio nemačku avio-kompaniju "Lufthanza".

Poznat je i po izjavi da protivnici Erdogana pokušavaju da ga ubiju "telekinezom".

Broj savetnika koje ima Erdogan još nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: