Tahiri: EU traži rušenje zida na severu Mitrovice

Ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da EU traži rušenje zida koji se gradi odmah pored mosta na Ibru u severnom delu Mitrovice.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

22:55

Default images

Tahiri je za Radio-televizuju Kosovo izjavila da je ranije danas sa predstavnicima EU više sati razgovorala o izgradnji tog zida, da je delegacija EU boravila u Mitrovici i na licu mesta videla o čemu se radi.

Ona je rekla da je EU odlučna za ostvarivanje sporazuma koji je postignut u Briselu o slobodi kretanja i otvaranju mosta na Ibru u Mitrovici i da je "EU zatražila rušenje zida".

Prema njenim rečima, EU je ovlašćena da ostvari čišćenje mosta i deo je njenih obaveza da poruši "tu ilegalnu gradnju, pošto je izgrađena od strane ilegalnih struktura".

Kosovsko Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja donelo je odluku o prekidu radova na zidu koji se gradi na severnoj strani mosta na Ibru, javili su prištinski mediji. Na zidu je postavljen zapisnik Inspekcije tog ministrastva u kome se konstatuje da se "do daljeg obustavljaju radovi".

Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić je juče izjavio da se zid gradi prema sporazumu u Briselu i da neće biti porušen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: