Nova hapšenja za ratne zločine u Prijedoru

Na području Prijedora spovodi se nova akcija hapšenja osumnjičenih za ratne zločine počinjene nad hrvatskim i bošnjačkim stanovništvom na području ovog grada.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.12.2016.

10:52

Nova hapšenja za ratne zločine u Prijedoru

Kako javlja regionalna N1 televizija, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) u utorak su na području Prijedora uhapsili osam osoba, koje se terete za ratne zločine u mestu Miska Glava i Ljubija u leto 1992. godine.

Srpska boračka udruženja u Prijedoru burno su reagovala na ova hapšenja, pozivajući Vladu Republike Srpske da oformi kancelariju za odbranu bivših pripadnika Vojske RS.

Udruženja bošnjačkih logoraša, međutim, tvrde da prijedorskim ulicama slobodno hoda više od stotinu nekažnjenih bivših pripadnika Vojske RS, odgovornih za stradanja civila u ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: