Afera "Indeks": Profesor posle osam godina došao na sud

Redovni profesor kragujevačkog Pravnog fakulteta Predrag Stojanović optužen za prodaju ispita studentima posle osam godina se dobrovoljno pojavio u sudu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.12.2016.

13:02

Default images

Stojanović je prethodno poslao pismo predsedniku sudskog veća Slađani Bojković da je prekinuo bolovanje da bi se dobrovoljno javio sudu i branio od optužbi da je uzimao novac od studenata za pozitivnu ocenu iz svojih predmeta.

Profesor Stojanović drži Katedru za pravno-ekonomske nauke na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Stojanović je među prvima uhapšen 2007. pod sumnjom da je prodavao ocene iz predmeta koje predaje.

Kada je 15. marta 2007. trebalo da se pojavi pred istražnim sudijom Predragom Lukićem hitno je prebačen u beogradsku zatvorsku bolnicu.

Samo se jednom dobrovoljno pojavio na sudu pošto je naložen njegov pritvor, ali ni tada nije saslušan pošto je govorio o svom zdravlju i nekorektnosti medija, a za odbranu nije bio spreman.

Prvobitno je zbog afere "Indeks" bilo optuženo 87 osoba, a sada su optužene samo 44. Suđenje je dva puta vraćano na početak, u sadašnjoj fazi je određeno nekoliko datuma za ročišta, ali u novembru već dva nisu održana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: