Makazama izboden štićenik Doma u Veterniku

Štićenik Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, D.M. (27) u sredu popodne je makazama ubo drugog štićenika Z.B. (31).

Izvor: 021.rs

Četvrtak, 08.12.2016.

12:31

Makazama izboden štićenik Doma u Veterniku
Foto: Freeimages.com

Povređeni štićenik se nalazi u Kliničkom centru Vojvodine na intezivnoj nezi, javlja novosadski portal 021.rs.

Portparolka KCV-a Jelena Jurišin je za taj portal potvrdila da je Z.B. u teškom opštem stanju i da se nalazi pod nadzorom lekara.

Nakon incidenta, policija je obavila uviđaj i privela D.M. kojem je određen pritvor. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za pokušaj ubistva, jer je tužilaštvo tako klasifikovalo ovo delo. Međutim, kako se radi o osobi koja je krivično neodgovorna zbog svog duševnog stanja može se očekivati da vrlo brzo prijava bude odbačena i da budu primenjene druge mere.

Inače, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku je mesto gde se poslednjih godinu dana učestalo dešavaju incidenti, a poslednji veći incident se dogodio u maju kada je izgoreo jedan štićenik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: