Vulin: Zar čokoladica izaziva više zla od ustaške zastave?

Zar je moguće da će čokoladica izazvati više zla od ustaške zastave, upitao je ministar za rad Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

20:45

Vulin: Zar čokoladica izaziva više zla od ustaške zastave?
Foto: Tanjug

On je ocenio da su u Hrvatskoj u pitanju "džinovski koraci unazad, u najmračniju ideologiju - vraćanje ustaštva".

"Da li je moguće da se članica EU izvinjava jer dete može da pojede čokoladicu iz Srbije", upitao je Vulin povodom izvinjenja hrvatske predsednice, jer su se u paketićima koje je delila deci u Dubrovniku našle srpske čokoladice.

Kako je rekao za RTS, hrvatska predsednica nema potrebu da se izvini zbog ustaške zastave, polaganja venaca u Blajburgu i table sa ustaškim pokličom u Jasenovcu, ali se izvinjava zbog jedne čokoladice.

Vulin je dešavanja u Hrvatskoj nazvao rasizmom.

"Pokušavam da budem pribran i ne odem u mržnju koju vode u Hrvatskoj zbog čega se bojim, bojim se za srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Ako možete da se izvinite za cčkoladice, šta je sledece?", rekao je Vulin.

Ta količina mržnje i rasizma se ne viđa ni u ratovima, istakao je Vulin i ocenio da su u pitanju "džinovski koraci unazad, u najmračniju ideologiju - vraćanje ustaštva".

Vulin smatra i da Srbija to ne može sama da savlada, već da to mora da učini Hrvatska, a "možda i pre svega EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: