Džon Keli - treći general u Trampovom timu?

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp planira da imenuje penzionisanog generala mornarice Džona Kelija za ministra državne bezbednosti.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 07.12.2016.

21:21

Džon Keli - treći general u Trampovom timu?
Foto: Gettyimages

Keli (66), koji će biti treći penzionisani general na visokom položaju u novoj američkoj administraciji, bivši je glavnokomandujući južne komande američke vojske.

Među njegove zadatke spadaće obezbeđivanje granica SAD od ilegalne imigracije, zaštita predsednika, reagovanje na prirodne katastrofe, koordinacija obaveštajnim službama i borba protiv terorističkih pretnji, piše “Rojters“.

Tramp, koji nema vojno iskustvo, takođe planira da imenuje penzionisanog generela Džejmsa Matisa za ministra odbrane, kao i penzionisanog generala Majkla Flina za svog savetnika za nacionalnu bezbednost.

Keli iza sebe ima 45-godišnju vojničku karijeru koju je završio ove godine kao glavnokomandujući američke južne komande zadužen za aktivnosti američke vojske i odnose u Latinskoj Americi i Karibima.

U njegovoj odgovornosti bilo je i nadgledanje pritvorskog centra Gvantanamo, a u tri navrata služio je u Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: