Tajm: Tramp ličnost godine

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp proglašen je za ličnost godine u tradicionalnom izboru magazina "Tajm".

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

14:11

Tajm: Tramp ličnost godine
Foto: Getty Images

Kako je naveo čuveni list, Tramp je "predsednik Podeljenih Američkih Država".

"Mislim da nikada nismo imali da osoba koja se ponaša na tako nekonvencionalan način ima toliko uticaja na događaje u jednoj godini", rekla je urednica "Tajma" Nensi Gibs.

Ovogodišnji izbor je nazvala "jednim od jednostavnijih", a i ovog puta je Tramp završio trku ispred Hilari Klinton.

"Priznanje se daje osobi koja je zaslužila osobi iz javnog života koja ima najviše uticaja na događaje u svetu, i u dobru i u zlu", rekla je ona.

U najužem izboru su bili i "hakeri", grupa različitih ljudi koji su objavljivali detalje o velikim državnim organizacijama, političarima, poznatim ličnostima, ali i običnim građanima.

Na listi "drugoplasiranih" su još predsednik Turske Redžep Erdogan, pevačica Bijonse i naučnici koji su razvili revolucionarnu CRISPR metodu za genetska istraživаnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: