Predsednica Južne Koreje: Prihvatiću rezultate, ali...

Južnokorejska predsednica Park Geun-hje izjavila je da će prihvatiti rezultate glasanja o njenom opozivu ove nedelje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2016.

00:32

Default images

Ipak, nagovestila je da se neće sada povući, kao što zahtevaju opozicione stranke, rekao je visoki zvaničnik njene Saenuri partije Čung Jin-suk.

Ona je dodala da je spremna da prihvati predlog njene stranke da odstupi u aprilu naredne godine, dodao je Jun-suk nakon sastanka partijskih lidera sa predsednicom, preneo je Rojters.

AFP je 3. novembra preneo da se stotine hiljada demonstranata okupilo na ulicama Seula, šestu nedelju za redom, zahtevajući ostavku predsednice Južne Koreje Park Guen-hje zbog umešanosti u korupcijski skandal.

Protest je organizovan nekoliko sati nakon što su opozicione stranke u toj zemlji predale zahtev za smenu južnokorejske predsednice.

Zahtev za smenu predsednice potpisala je 171 osoba, a kako bi on bio usvojen potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu, što znači da taj zahtev treba da podrže i poslanici vladajuće stranke predsednice Južne Koreje.

Predsednica Južne Koreje Park Geun-hje tražila je 29. novembra od parlamenta te zemlje da pronađe način da ona odstupi s vlasti zbog umešanosti u korupcioni skandal i odluči kada bi to trebalo da se dogodi.

Ona je tada dodala da će odstupiti sa vlasti u skladu sa zakonom kada se pronađe način da se promeni administracija na miran način i da se smanji mogućnost političkih nemira i vakuma posle razgovora vladajućih i opozicionih stranaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: