Kabinet predsednice HR:Srpske čokolade pakovane u Vukovaru

Kabinet hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović oglasio se povodom deljenja "srpskih čokoladica".

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2016.

15:50

Kabinet predsednice HR:Srpske čokolade pakovane u Vukovaru
Foto: GettyImages

Kabinet tvrdi da su se srpske čokoladice proizvedene u subotičkom Pioniru, koje je predsednica delila deci u dubrovačkom vrtiću, našle u korpi punoj hrvatskih proizvoda, te da se među trista proizvoda našlo i nekoliko "spornih".

Iz kabineta je T-portalu rečeno da su srpske čokoladice nabavljene od firme Žitnjak, koja je u vlasništvu Agrokora, kao i da je prigodni paket, prema deklaraciji, pakovan u Vukovaru i sadrži jednu 'spornu' čokoladicu.

"Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je korpa puna hrvatskih proizvoda, što je rezultiralo time da se među tristotine proizvoda našlo i nekoliko 'spornih''', naveli su iz kabineta Grabar Kitarovićeve.

Kolinda Grabar Kitarović je, povodom Dana dubroačkih branitelja, grupi dubrovačke dece uz svoju fotografiju podelila i čokoladice iz Srbije.

Hrvatska javnost je o tome saznala nakon što je to na svom profilu na Fejsbuku obelodanio jedan roditelj uz fotografiju čokoladice.

"Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!", naveo je ovaj roditelj, a preneo Dubrovački dnevnik.

Reč je o čokoladici sa pirinčem "mony", koju proizvodi Pionir iz Subotice.

Nejasno je šta je za Hrvate veća provokacija. To što je Kolinda Grabar Kitarović podelila deci srpske čokoladice ili to što je u maniru severnokorejskog diktatora Kim Jong-Una deci iz vrtića poklonila i svoju fotografiju sa potpisom otisnutim zlatnim slovima.

Portal Indeks.hr je pokušao da od Kitarović evedobije komentar ovog poteza predsednice, ali je, kako se navodi, njen portparol Luka Đurić po ko zna koji put ignorisao pitanje ovog portala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: