Ajgner: Austrija podržava otvaranje tri nova poglavlja

Srbija ima punu podršku Austrije za otvaranje pregovaračkih poglavlja 5, 25 i 26 koje se odnose na javne nabavke, nauku, kulturu i obrazovanje.

Izvor: Beta

Sreda, 07.12.2016.

22:55

Ajgner: Austrija podržava otvaranje tri nova poglavlja
Foto: Thinkstock

To je poručio ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner u razgovoru s potpredsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Marinkovićem.

Kako se navodi u saopštenju iz Skupštine Srbije, potpredsednik Marinković zahvalio je Austriji na podršci koju pruža Srbiji na putu evrointegracija i dobio uveravanja od ambasadora Ajgnera da Srbija može da računa na snažnu podršku i prilikom otvaranja pregovaračkih poglavlja 5, 25 i 26.

Marinković je izrazio nadu da će se austrijske kompanije aktivno uključiti u izgradnju pruge Beograd-Budimpešta i, kao predsednik Ekonomskog kokusa Narodne skupštine, predložio susrete i razgovore sa austrijskim privrednicima, kako bi, u okviru svog delokruga rada, omogućili adekvatne zakonske regulative, u cilju stvaranja što kvalitetnijeg investicionog ambijenta.

"Srbija želi da bude ekonomski lider Zapadnog Balkana i da obezbedi najbolje moguće uslove za strana ulaganja u regionu. Znamo da je to veliki zadatak, ali smo spremni da vredno radimo na njegovom ostvarenju", naglasio je Marinković.

Ajgner je podsetio na značaj jakih ekonomskih veza Srbije i Austrije i podržao ideju povezivanja privrednika s predstavnicima parlamenta.

Sagovornici su se složili da intenzivna ekonomska saradnja dve zemlje treba da bude model i za saradnju u oblasti obrazovanja i nauke.

Marinković je iskoristio priliku da ambasadoru Ajgneru zahvali na prevodu na nemački knjige "Kuća sećanja i zaborava" Filipa Davida, čime je omogućio da se istina o Holokaustu u Srbiji dalje čuje, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: