Jovanović: Kao što Đoković kaže Mariju...

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da LDP nastavlja razgovore sa proevropskim strankama o jakoj evropskoj platformi za predsedničke i parlamentarne izbore.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2016.

18:52

Jovanović: Kao što Đoković kaže Mariju...
Foto: Tanjug

On je poručio da ostaju opozicija premijeru i lideru SNS Aleksandru Vučiću, ali i delu opozicije koja je vođena idejom - što gore, to bolje.

"LDP ima svoj program, zato ne pristajemo na strančarenje i politikanstvo. Taj program zastupamo u parlamentu, i ne fascinira nas potreba dela opozicije da pravljenjem cirkusa od skupštine sakrije nedostatak ideja", izjavio je Jovanović za Tanjug.

On dodaje da je stranka koju vodi opozicija SNS-u, a ne građanima, zbog kojih je pisan budžet i zbog čijih interesa moraju pokazati krajnju ozbiljnost.

Jovanović, izložen napadima dela opozicije zbog ocene da je predlog budžeta za 2017. dobar, ističe:

"Nismo mogli da prećutimo dobre strane budžeta, koje su rezultat žrtve miliona ljudi koji su u vreme krize stegli kaiš. Nas njihova žrtva obavezuje".

“Kao sto Đoković Mariju posle poraza pruži ruku i kaže: Svaka čast, tako i mi nemamo problem da kažemo da je budžet iskorak i problem manje za društvo, koje se davi u moru drugih problema, navodi Jovanović.

"Zato smo mi opozicija Vučiću, ali i delu opozicije koja je vođena sebičnom logikom - što gore, to bolje", naveo je lider LDP.

Prema njegovim rečima, LDP je u raspravi interesovala politika i problemi, koji u Srbiji ostaju nerešeni i pored dobrog budžeta.

"Ko će u narednoj godini sprovoditi taj budžet i sta je politička platforma Vlade? Da li će Srbija biti novi kandidat za ruski gulag ili je Evropa cilj ka kome se ide brže nego do sad?", navodi Jovanović pitanja koja su, ističe, ostala nerešena.

Dodao je da su primetili da su i kolege iz opozicije DS, SDS i LSV imali slične nastupe, i ukazao da ozbiljna debata koja je vođena u skupštini ne treba sad da bude zamenjena spletkarenjem i željom pojedinaca da unese razdor u opoziciju.

"Nastavljamo razgovore sa proevropskim strankama oko jake evropske platforme za predsedničke i parlamentarne izbore", ističe.

"Srbiji je potrebna ozbiljna skupština, a ne cirkus, jer se do sada u skupštini uglavnom pokazivao višak frustriranosti Vučićem, a manjak političkih ideja", zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: