Umetnik izložio zlatnu statuu Netanjahua u znak protesta

Zlatna statua izraelskog premijera Benjamina Netanjahua izložena je na glavnom Trgu Rabin u centru Tel Aviva ispred gradske skupštinem.

Izvor: Beta

Utorak, 06.12.2016.

15:16

Default images

Autor skulpture, vajar Itaj Zelit, objasnio je da je postavio statuu da pokaže da je to "situacija u kojoj smo se našli".

Jedan radnik iz skupštine stavio je upozorenje da se skulptura ukloni do 12.58 sati po lokalnom vremenu ili će je u suprotnom ukloniti grad, a vajar će biti kažnjen.

Portparol opštine je izjavio da je "s jedne strane važna sloboda izražavanja, ali da takve izložbe s druge strane moraju biti koordinirane s opštinom", preneli su izraelski mediji.

Statua je visoka četiri i po metra, a vajar je rekao da mu je cilj bio da testira slobodu izražavanja, aludirajaući na biblijsko zlatno tele i idolatriju nekih Izraelaca prema Netanjahuu,navodi agencija Asošiejted pres.

Zelit je izjavio za izraelski TV Kanal dva da "nešto što počinje kao radoznalost ili nešto umetničko može postati svarnost".

Ministarka kulture Miri Regev je na svom Fejsbuk nalogu napisala da sve to predstavlja elitnu klasu čije je "zlatno tele je mržnja prema Netanjahuu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: