Tona narkotika spaljena u Indoneziji

Indonežanska policija spalila je u centru Džakarte gotovo tonu narkotika, a svemu je prisustvovao i predsednik Džoko Vidodo čija vlada vodi rat protiv droge.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 06.12.2016.

09:14

Default images

Dve ogromne pećnice postavljene se u u parku u blizini predsedničke palate u Džakarti gde je spaljeno pola tone metamfetamina, 190.000 tableta ekstazija i 420 kilograma hašiša.

Vidodo je rekao da Indonezija mora hitno da reaguje u borbi protiv narkotika kako bi zaštitila buduće generacije.

"Oko 15.000 mladih svake godine umire zbog droge. Neophodno je da ponovo objavimo rat protiv narkotika", rekao je indonežanski predsednik.

Indonezija je tokom ove godine zaplenika tri tone hašiša, jednu tonu metamfetamina i oko 600.000 tableta sintetičke droge ekstazi.

Ta zemlja u jugoistočnoj Aziji ima jedan od najstrožih zakona protiv droge koji predviđa i smrtnu kaznu za posedovanje narkotika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: