Sud: Bosić mora Dodiku da plati više od 3.000 evra

Okružni sud u Banjaluci odbio je žalbu Mladena Bosića na presudu Osnovnog suda, po kojoj je mora da Miloradu Dodiku isplati 6.000 konvertibilnih maraka.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

20:55

Sud: Bosić mora Dodiku da plati više od 3.000 evra
Tanjug

To je nešto više od 3.000 evra kazne zbog klevete.

Okružni sud je Bosiću naložio i da plati oko 1.300 evra troškova parničnog postupka sa zateznom kamatom.

Dodik je ranije rekao da će, kada mu Bosić uplati novac, polovinu dati u humanitarne svrhe, dok će od druge polovine novca “napraviti feštu na koju će pozvati i Bosića da se odmori od obmana i blefiranja javnosti”.

Kako su preneli banjalučki mediji, Bosić je odgovorio da bi i bez presude suda donirao sredstva na račun predsednika RS Milorada Dodika, “ako bi on to potrošio na lečenje ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja, koje je Dodiku na sudu utvrdio veštak neuropsihijatrijske struke“.

Dodik je prošle godine tužio Bosića zbog klevete, tražeći naknadu štete od 10.000 maraka (više od 5.000 evra).

Dodik je Bosića tužio zbog izjave da je “Milorad Dodik, čovek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcepljenju RS, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom i koji je ukrao milionske iznose”.

Bosić je ovo rekao reagujući na prethodne Dodikove navode da je “Bosić patološki lažov”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: