Kolinda: Sve laži zločinačke politike Miloševićevog režima

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je kako je napad na Dubrovnik razotkrio sve laži zločinačke politike Miloševićevog režima.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

16:56

Kolinda: Sve laži zločinačke politike Miloševićevog režima
Foto: Tanjug, arhiva

Ona je dodala da je međunarodna zajednica ''otvorila oči'' tek nakon razaranja Vukovara i Dubrovnika, javlja Hina.

''Nemoguće je biti na Srđu i ne osećati tugu i ponos. Branitelji su nam omogućili da ovde slavimo budućnost hrvatskog Dubrovnika ne samo kao perjanicu turizma nego i kao vodeći grad regionalnog razvoja. Kad niste mogli braniti grad oružjem branili ste ga srcem. Kroz istoriju je Dubrovnik doživeo katastrofe i razaranja, ali nikad varvarstvo kao 1991. Napad na Dubrovnik razotkrio je svu laž zločinačke politike, a Dubrovnik je tad pokazao kakav je i gde pripada. Na razaranja brojnih hrvatskih gradova međunarodna politika nije reagovala, tek na razaranje Vukovara i Dubrovnika otvorili su oči oni koji nisu hteli da vide ko je agresor'', rekla je Grabar Kitarovićeva.

Ona je naglasila da je zahvalna braniteljima, kao i snimateljima i izveštačima koji su slali snimke rata u svet.

Obeležavanje 25. godišnjice odbrane Dubrovnika počelo je u utorak na Srđu polaganjem venaca i paljenjem sveća za poginule branitelje, prenosi hrvatski portal "Indeks".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: