Apelacioni sud oslobodio Srbina osuđenog za pljačku zlata

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je član srpske kriminalne grupe za pljačke po Nemačkoj i Švajcarskoj Marko Marković osuđen na tri godine zatvora

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

22:55

Default images

On je osuđen zbog pokušaja pljačke juvelirnice u nemačkom gradu Menhengladbah 2013. godine.

Istom odlukom sud je naložio da mu se suđenje ponovi pred Specijalnim sudom u Beogradu, dok su ostali pripadnici ove grupe na čelu sa Užičaninom Ivanom Štekom, zvanom "Cacala" (29) osuđeni u Nemačkoj.

Marković se tereti za krivično delo razbojništvo u pokušaju.

Ova gurpa se tereti da je 18. decembra 2013. godine u Menhengladbah pokušala pljačku prodavnice satova i nakita, pošto su pripadnici najpre radnicu odobrili na pod i zaglavili ulazna vrata kišobranom.

Marković je staklene vitrine u kojima su se nalazili ručni satovi udarao sekirom koje usled oštećenja nisu mogle da se otvore, navodi se u ukinutoj presudi, i napominje da zbog toga okrivljeni nisu uspeli da dovrše započeto delo.

Ova grupa se, kako je saopšteno nakon njihovog hapšenja u zajedničkoj akcoji nemačke i srpske policije dovodi u vezu i sa drugim pljačkama po Nemačkoj i Švajcarskoj.

Sumnja se da su njeni pripadnici, koji nisu obuhvaćeni ovom optužnicom, oštetili juvelirnice za više za stotina hiljada evra i sebi pribavili veliku protivpravnu imovinsku korist koju su, kako je ranije navedeno, međusobno delili u zavisnosti od uloge u organizovanoj kriminalnoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: