Sud prihvatio nagodbu sa Velimirovićem, uslovna kazna

Viši sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice koji je Specijalno tužilaštvo potpisalo sa Mirkom Velimirovićem.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2016.

18:00

Sud prihvatio nagodbu sa Velimirovićem, uslovna kazna
Foto: Thinkstock

On se tereti za stvaranje kriminalne organizacije koja je navodno planirala izazivanje haosa u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra, javili su podgorički mediji.

Prema sporazumu, Velimirović će biti uslovno osuđen na šest meseci, a uslovna kazna će trajati godinu dana, za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Velimirović, koji je ranije priznao tužiocima da je bio član kriminalne organizacije koja je planirala terorističke napade na dan izbora, na ročištu je priznao da je nabavio automatske puške, ali da je onemogućio da se unesu u Crnu Goru.

On je dodao da je puške rasklopio, uništio i bacio u jezero.

Velimirović tvrdi da je od Aleksandra Sinđelića dobio 30.000 evra da kupi oružje koja je grupa Bratislava Dikića trebalo da iskoristi u planiranim napadama na Skupštinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: