Dušica Jevđenović dobila uslovnu za napad na policajca

Dušica Jevđenović (26), o kojoj su mediji pisali kao o "državnoj starleti", nagodila se sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2016.

11:32

Dušica Jevđenović dobila uslovnu za napad na policajca

Ona je prihvatila uslovnu kaznu od godinu i 10 meseci zatvora, s rokom provere od pet godina, priznala da je u junu 2015. godine napala policajca.

Prema sporazumu o priznanju krivice, koji je usvojio i sud, Jevđenovićeva je osuđena na uslovnu kaznu za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, precizirao je portparol Tećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković u izjavi za Tanjug.

Jevđenovićeva je okrivljena jer je prošle godine ispred svoje zgrade na Bežanijskoj kosi suzavcem poprskala dvojicu policajaca, koji su pokušali da legitimišu njenog brata Ivana.

Ona je tada, kako su pisali mediji, policiji pretila i otkazom i mahala diplomatskim pasošem, dok je njen brat policiji pretio gasnim pištoljem.

Mediji su pisali da je Dušica Jevđenović ranije bila savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova.

Kazna od godinu dana i 10 meseci zatvora se neće izvršiti ukoliko u periodu od pet godina ne učini novo krivično delo, napomenuo je Marković.

Sporazum o priznanju krivice za isto delo sa tužilaštvom je zaključio i Dušicin brat, Ivan Jevđenović.

Njemu je prema sporazumu izrečena uslovna kazna zatvora od godinu i po dana zatvora, koja se neće izvšiti ako u periodu od četiri godine ne učini novo krivično delo, naveo je prvi zamenik tužioca i portparol tužilaštva.

Inače oboje su do sada neosuđivani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: