Janković: Vlast KG imala preča posla od razgovora sa mnom

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je da nije imao priliku da razgovara sa čelnicima vlasti u Kragujevcu jer su oni "imali neke druge preče obaveze“.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.12.2016.

18:32

Janković: Vlast KG imala preča posla od razgovora sa mnom
Foto: Tanjug

"Običaj je da, kada idemo u bilo koji grad, domaćin je predsednik grada ili opštine i to je prva adresa kojoj se obraćamo. Gradonačelnik i drugi najviši gradski funkcioneri u Kragujevcu su imali preče obaveze", rekao je Janković agenciji Beta.

Janković je naveo da uvek ima planiranih tema za razgovor sa predstavnicima gradske vlasti i da postoji spisak postupaka koji su u toku.

Prema njegovim rečima, u ovom momentu ima 60 postupaka vezanih za pritužbe građana Kragujevca na rad gradskih vlasti i uvek postoji način da se zaštitnik građana angažuje i pomogne u odnosu gradske vlasti sa republičkim organima gde zastane.

"Gde god da dođem pomažem, a ne odmažem", rekao je Janković.

On je objasnio da su mu iz lokalne administracije u Kragujevcu ponudili sastanak sa članicom Gradskog veća za zdravstvo u medija centru Šumadija sajma, ali je on odgovorio da se u medija centru sreće uglavnom sa novinarima i građanima.

"Nisam hteo da mešam institucionalno i neinstitucionalno", rekao je Janković.

Ombudsman je potvrdio da se u Kragujevcu sreo sa višim javnim tužiocem i načelnikom Policijske uprave u Kragujevcu i njegovim saradnicima.

"Verujem da će mnoge stvari o kojima smo pričali pomoći, i njima, i meni da građanima izađemo u više u susret, ali nažalost gradska vlast nije bila raspoložena za institucionalnu saradnju", rekao je Janković.

Zaštitnik građana je danas razgovarao i sa štrajkačima u fabrici Zastava UNPRO i kragujevačkim novinarima.

Janković je prokomentarisao i da je uz posredovanje lokalne samouprave određeno "udaljeno mesto" u Kragujevcu za održavanje večerašnje tribine na temu "Prava građana u Srbiji - na papiru i u stvarnosti", u medija centru Šumadija sajma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: