Iz Hrvatske preko Fejsbuka stižu pretnje smrću Vulinu

Na društvenoj mreži Fejsbuk, na profilu korisnika pod imenom Hrvoje Jurić, srpskom ministru rada Aleksandru Vulinu upućene su pretnje smrću, prenela je TV Most.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2016.

20:25

Iz Hrvatske preko Fejsbuka stižu pretnje smrću Vulinu
Foto: Tanjug

Srpskom ministru prete zbog toga što je Evropsku uniju pozvao da reaguje na bujanje fašizma u Hrvatskoj.

"Pozivam sve domoljube da ovom ludaku i mrzitelju svega što nije srbijansko stane u kraj. Treba ga ubiti! Braćo, ako više ikad ovaj srbo-četnik dođe u našu domovinu, udrite!", piše na tom profilu na Fejsbuku.

Na ovom profilu, kako se navodi, stoje grb NDH, slogan "Crna legija - za dom spremni", kao i fotografije Ante Pavelića i ostalih vođa ustaške NDH-a.

Komentarišuci najnoviju pretnju, ministar Aleksandar Vulin rekao je da to za njega "nije ništa novo".

"Ne prođe nijedan dan a da mi ne stigne neka pretnja smrću. Obično su to pripadnici fašističkih formacija, ustaše, UČK, često kriminalci koji se osete prozvanim zbog pljačkaških privatizacija o kojima govorim", rekao je ministar Vulin za TV Most.

On je naveo da pretnje dobija i preko društvenih mreža, ali i na broj telefona putem SMS poruka.

"Dokle god ne mislim da mi porodica nije ugrožena, ne prijavljujem pretnje. Trudim se da živim svoj život i ne želim od toga da pravim političku promociju", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: