Skot očekuje skoro otvaranje novi poglavlja

Ambasador SAD Kajl Skot u razgovoru sa ministrom Dačićem izrazio je očekivanje da će uskoro doći do otvaranja novih pregovaračkih poglavlja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

16:24

Skot očekuje skoro otvaranje novi poglavlja
Foto: Tanjug

Osim toga, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenili su da su bilateralni odnosi dobri i izrazili spremnost za njihovo unapredjenje.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Dačić i Skot su se sastali u funkciji redovnog diplomatskog dijaloga.

"Razmenjena su mišljenja o aktuelnim bilateralnim odnosima, koji su ocenjeni dobrim, i izražena obostrana spremnost za nastavak zajedničkog zalaganja radi njihovog unapredjenja u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Skot je izrazio zadovoljstvo zbog aktivnog zalaganja Srbije na putu evropskih integracija i izrazio očekivanje da će uskoro doći do otvaranja novih pregovaračkih poglavlja.

Obostrano je prepoznata važnost intenziviranja regionalnog dijaloga, kao puta koji vodi očuvanju stabilnosti i ukupnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana i istaknuta podrška SAD u tom procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: