Živković: Nastavak divljanja vladajuće većine

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da je na sednici Skupštine Srbije dobio opomenu samo zato što je želeo da ukaže na povredu Poslovnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

13:21

Živković: Nastavak divljanja vladajuće većine
Tanjug

Dodao je i da je želeo da ukaže na kršenje zakona o budžetskom sistemu.

Živković je novinarima u Skupštini kazao da je današnja sednica na kojoj je ministar obrazlagao budžet za narednu godinu, samo "nastavak divljanja vladajuće većine, oličene u predsednici parlamenta (Maji Gojković), i drugim predesedavajućima, sednicom".

On je naveo da je samo želeo da ukaže da je budžet trebalo da bude dostavljen poslanicima 1. novembra i da je bilo neophodno da prođe 15 dana od ulaska u parlament da se zakaže rasprava.

Živković je ukazao da su poslanici imali uvid u zakon nepunih 48 sati i da su samo toliko vremena imali da spreme amandmane i da se upoznaju sa budžetom.

"Danas sam je dobio opomenu jer sam tražio da reklamiram povredu Poslovnika, što je uz sve ovo divljanje oko rokova, usvajanja budžeta dokaz da vlast nema nikakvu drugu sposobnost nego da bude vlast na nervnoj bazi i da svoju paranoju prebacuje na ostale institucije, što je jako loše", rekao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: